### One of Fuller's Calculations

At the age of 80 Fuller was asked to find the amount of seconds in a
man's
life that was 70yrs, 17 days and 12 hours old.
Astoundingly he answered with precise accuracy in minutes while even including leap years (a total of 17).
This is how we would attempt this problem on paper.
First we thought that he would find the amount of leap years.
So,
70yrs/4yrs=17.5
Knowing that every leap year you add a day and that there are 17.5 leap years we know that we have to take into account 17 extra days. We disregard the .5 because that represents that we are still 2 yr. away from the next leap year.
Next, we will break down the number of days, years, hours and minutes to seconds.

365 days * 70 yrs =25,550 days

25,550 days + 17 days + 17 days = 25,584 days

25,584 days * 24 hrs = 614,016 hrs

614,016 hrs + 12 hrs = 614,028 hrs

614,028 hrs * 60 min = 36,841,680 min

36,841,680 min * 60 sec = 2,210,500,800 sec